Марек Слачик, член на топ мениджмънта на чешката PPF Telecom Group даде

...
Марек Слачик, член на топ мениджмънта на чешката PPF Telecom Group даде
Коментари Харесай

КЗК трябва внимателно да провери сделката за Булсатком

Марек Слачик, член на топ мениджмънта на чешката PPF Telecom Group даде извънредно изявление по отношение на настоящата обстановка на българския телекомуникационен пазар, бъдещето на bTV Media Group и другите действия на един от най-значимите задгранични вложители в България. 

Статията разказва как PPF са създали оферта да придобият Bulsatcom, но не са спечелили търга, защото тяхната оферта е зависела от утвърждението на антитръстовата комисия. Но източници настояват, че скоро след това продажбата на Bulsatcom се е осъществила с различен покупател, но без съобщение към антитръстовия регулатор, както е по закон. 

“Публичната информация за структурата на договорката с Bulsatcom дава съображение да се мисли, че посредством серия от преводи, спечелилият в търга - Viva Corporate Bulgaria – е бил финансиран от притежателя на Vivacom Bulgaria, който чака заемът да се изплати в натура под формата на мрежата на Bulsatcom. По този метод нашият съперник би могъл да трансферира действителната икономическа стойност на Bulsatcom на себе си. В подобен случай, Комисия за защита на конкуренцията би имала обвързване да рзаследва това. Надяваме се тази информация да не се окаже вярна и че Комисия за защита на конкуренцията ще предприеме нужните дейности за защита на конкуренцията на пазара и по-важно, на потребителите. ” споделя Марек Слачик в изявление за 24 часа.

Статията продължава с това, че PPF декларират, че чакат да оперират на пазар, който е контролиран посредством пазарни механизми, гарантиращи почтена конкуренция и правила. “Ние (PPF) приветстваме разглеждането на договорката, което Комисия за защита на конкуренцията стартира откакто стана ясно, че Комисията не е получила съобщение за централизация, както е по закон. Очакваме с интерес заключението на Комисията. ”

PPF влага съществено в България от доста години освен посредством мобилния оператор Yettel. PPF има също софтуерната компания CETIN, инженерната компания Škoda Transportation, bTV Media Group. 

И именно bTV е в центъра на спекулациите по отношение на продажбата си през последните месеци. " Аз мога изрично да заявя, че не планираме продажбата на никоя от нашите компании, в това число bTV Media Group. Заявявали сме неведнъж и сме потвърдили, че сме сериозен състезател на българския пазар с дългосточни цели ". 

PPF има близо 3000 чиновници в България с принос от близо 200 милиона лв.. Цялата група оперира в 25 страни, има активи за 42 милиарда евро и има съвсем 80 000 чиновници световно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР